2022 година донесе на Money.bg онова, към което всяка редакция се стреми - повече и повече читатели. Да печелиш доверието на аудиторията обаче е една от най-трудните задачи пред всеки журналист, поради което грешките трябва да бъдат сведени до минимум, а качествената информация да бъде издигната на пиедестал.

От току-що публикуваните данни на единствената официална метрика на пазара Gemius става ясно, че Money.bg завършва годината като лидер сред българските интернет бизнес медии. Данните показват, че точно 873 550 души са посетили медията, което напрактика означава, че всеки е прочел поне по една статия.

Освен това от данните става ясно, че над 45% от потребителите с интерес в категория "Бизнес" са посетили Money.bg или иначе казано - почти всеки втори потребител се информира от нас. 

Това не е първият месец в историята на редакцията, в който тя завършва на първо място, но позицията в края на иначе силно конкурентна година показва, че екипът успешно развива уменията си за привличане на аудитория чрез качествено съдържание. През годината се постарахме да предложим разнообразие от теми, така че всеки да открие своите и то обяснени на разбираем език. 

Ще продължим да го правим и през 2023 година! Благодарим за доверието!