Reddit търси инвестиционни банкери и адвокати, които да подготвят първичното публично предлагане на компания в Ню Йорк, съобщава Reuters, цитирайки свои източници.

Миналия месец социалната мрежа бе оценена на $10 млрд. в рамките на пореден кръг частни инвестиции. Един от източниците посочват, че за IPO-то, което се очаква в началото на следващата година, компанията се прицелва към оценка от над $15 млрд. Разбира се, точната дата и сума зависят от пазарните условия. Говорител на Reddit отказва коментар.

Планираното IPO не е изненада за Уолстрийт, след като през последните месеци имаше много спекулации за хода. В скорошно интервю за New York Times главният изпълнителен директор Стив Хъфман посочи, че компанията планира да излезе на борсата, но все още не е решила кога точно.

Reddit е основана през 2005 г. от Хъфман, предприемачът и инвеститор Алексис Оханиан, както и интернет активистът Аарон Шварц. Тя набра популярност през последните месеци благодарение на групата /r/wallstreetbets и търговията на т. нар. меме акции като GameStop, AMC и други.

Reddit има около 52 млн. потребители дневно и над 100 хил. "субредита" или отделни общности по най-разнообразни теми. Компанията печели най-вече от реклама и през второто тримесечие на 2021 г. отчете $100 млн. приходи, трикратен ръст спрямо миналата година.

Сред най-големите инвеститори в платформата са Fidelity, Andreessen Horowitz, Sequoia Capital и Tencent.