Щатските регулатори са открили нов потенциален проблем в модела 737 Max на Boeing, който най-вероятно ще отложи още повече първите пробни полети след свалянето му на земята заради двете фатални катастрофи, пише BBC.

Federal Aviation Administration (FAA) заяви, че е идентифицирала "потенциален риск" по време на пробите в симулатор, но не разкри детайли. Разследването досега бе концентрирано върху софтуерен проблем, заради който най-вероятно паднаха два самолета.

Миналият месец администрацията даде сигнал, че одобрението на промените, по които Boeing работи, може да дойде още в края на този месец, а пробните полети да са в началото на юли. Сред авиопревозвачите имаше надежда, че 737 Max ще бъде отново в небесата преди края на лятото, но дори и преди откриването на новия проблем, този срок бе отложен.

Източници на Reuters казват, че по време на симулацията системата, която трябва да възстанови нивото на самолета се е включила твърде бавно. Според други твърдения, на процесорите на модела не им достига изчислителна мощ. Ако всички процесори трябва да бъдат сменени, това ще отнеме още месеци.

Тръмп смята, че знае как да реши кризата в Boeing

Тръмп смята, че знае как да реши кризата в Boeing

Президентът е убеден, че 737 MAX трябва да получи ново име и това ще реши проблема