Компанията за частни капиталови инвестиции Roark Capital, която притежава ресторантите Arby's и Buffalo Wild Wings, е близо до сделка за закупуване на веригата за сандвичи Subway в сделка за около $9.6 милиарда.

Roark Capital обаче е поставила условия за част от неочакваните печалби, които двете семейства, които притежават веригата, ще получат, съобщи "Ройтерс".

Тези условия, отлагат плащането на част от възнаграждението по сделката. За да бъде платена пълната цена, паричният поток на Subway ще трябва да достигне определени етапи за определен период след приключване на сделката.

 Една от най-големите сделки в индустрията за бързо хранене: Subway иска да отвори 4000 нови ресторанти в Китай

Една от най-големите сделки в индустрията за бързо хранене: Subway иска да отвори 4000 нови ресторанти в Китай

В момента компанията има близо 37 000 ресторанта в повече от 100 пазара по света

Неоповестеното по-рано споразумение помогна да се преодолее разликата в очакванията за оценка между семействата Делука и Бък, които притежават Subway, и фирмите за изкупуване, наддаващи се за веригата.

Семействата обявиха Subway за продажба, надявайки се да получат повече от 10 милиарда долара въз основа на силната си марка и международния растеж, но фирмите за частни капиталови инвестиции контрираха, че компанията струва по-малко, защото пазарът в САЩ е пренаситен.

Продават известната в цял свят верига ресторанти Subway?

Продават известната в цял свят верига ресторанти Subway?

Евентуалната цена е главозамайваща

Досега семействата са на мнение, че пазарът на ресторанти е твърде фрагментиран, за да може сделката с Roark да предизвика опасения за конкуренцията. Споразумение може да бъде постигнато още тази седмица, според източниците на "Ройтерс".

Subway

Основан през 1965 г. от 17-годишния Фред ДеЛука и семейния приятел Питър Бък, Subway е собственост на семействата основатели, откакто първият му ресторант отворил врати като "Pete's Super Submarines" в Бриджпорт, Кънектикът.

Подразделение на Goldman Sachs иска да закупи Subway за $10 милиарда

Goldman Sachs иска да закупи една от най-големите вериги за бързо хранене за $10 милиарда

През февруари Subway заяви, че разглежда възможността за продажба на бизнеса заради високи разходи и засилваща се конкуренция

Базираната в Милфорд, Кънектикът компания обновява операциите си, за да се справи с остарелия декор и цените от 5 долара за сандвичи, които подкопават печалбите на франчайзополучателите. През 2021 г. веригата стартира основен ремонт на менюто и блестяща маркетингова кампания, което помогна за растежа на продажбите.