Световно известната верига ресторанти за бързо хранене Subway - представена и в България - е наела консултанти, за да проучат възможността за продажба на бизнеса. Това съобщава The ​​Wall Street Journal, позовавайки се на свои източници.

По информация на изданието, собствениците възнамеряват да продадат веригата ресторанти, но окончателното решение все още не е взето.

По предварителни оценки, цената на веригата Subway може да достигне 10 милиарда долара.

Дело: В сандвичите с риба тон на Subway няма риба тон

Дело: В сандвичите с риба тон на Subway няма риба тон

Но има пилешко и свинско

Веригата ресторанти се развива по франчайз система и компанията никога не е листвана на фондовата борсата. По данни към 2021 г., компанията има около 37 хиляди заведения в повече от 100 държави в света.

От основаването си през 1965 г., Subway е собственост на две семейства - Фред Де Лука и Питър Бък. През 2021 г. съоснователят на Subway Питър Бък почина на 90-годишна възраст.

Веригата заведения за бързо хранене, станала известна по целия свят, е основана през 1965 г. от 17-годишния тогава Фред Де Лука.

Сумата от 1000 долара, необходима за откриването на първата закусвалня - наречена Pete's Subway Submarines - му е дадена назаем от Питър Бък, който е баща на приятел на Фред.

Съд: Хлябът на Subway не е хляб

Съд: Хлябът на Subway не е хляб

Защо?