Нискобюджетната руска авиокомпания "Победа" е започнала да изпълнява полети от московското летище "Внуково до българския морски град Варна.

Полетите ще се извършват със самолети Boeing 737-800 в шест дни от седмицата, с изключение на четвъртък, съобщава преслужбата на аерогара "Внуково".

Отбелязва се, че през тази година превозвачът "Победа" е разширил картата на своите полети за летния сезон с 42% в сравнение с миналата година до 44 дестинации.

Компанията извършва главно вътрешни полети, но има и такива до Германия и Словакия, разработва направления до Италия, Грузия и Азърбайджан.

Компанията разполага с 19 самолета и е превозила 4,6 млн. пътници през 2017 година.

По вътрешна оценка на Аерофлот, чиято дъщерна лоукост компания е "Победа", тя струва в момента 600 млн. долара при инвестиции от 50 млн. долара, пише rbc.ru.

Изданието припомня, че през април Министерството на транспорта критикува "агресивното" развитие на международните направления на единствения руски нискобюджетен превозвач "Победа". Отбелязвайки че компанията е бира създадена основно за вътрешноруски превози, но по данни на министерството, от 88% през 2016 година, техният дял е спаднал през 2017 г. на 75 на сто.