Нискотарифната авиокомпания Ryanair ще продава самолетни билети на загуба, за да накара хората да се качат на самолетите си по време на периоди извън пиковите натоварвания. Това заяви главният изпълнителен директор на Ryanair Майкъл О"Лиъри говори пред The Independent.

Той сподели, че нискотарифните полети ще продължат да се предлагат - макар и не толкова евтини, колкото някога са били.

"Винаги ще има периоди от време, особено по това време на годината - януари, февруари, преди великденските ваканции или лятото, когато се опитваме да запълним полетите", каза О'Лиъри.

Ryanair пред Money.bg: Цените на самолетните билети ще растат в следващите години

Ryanair пред Money.bg: Цените на самолетните билети ще растат в следващите години

"Това не означава край на нискотарифните полети", казва ръководителят на отдел "Продажби и маркетинг" Киара Равара

"Щастливи сме да изпълняваме полети със самолетни билети, продадени на загуба. Така че все още ще има много ниски цени на самолетни билети."

През 2022 г. Майкъл О"Лиъри заяви, че ерата на полетите за 9,99 евро е приключила - мнение, което той повтори пред The Independent през 2024 г.

"Сега плащаме 80 долара за барел за гориво. Не мисля, че ще видите връщане към самолетни билети от £9,99, но £15, £20, £25 все още са феноменално евтини самолетни билети - когато се върнете към дните преди дерегулацията от 1980-те или началото на 1990-те когато самолетните билети обикновено бяха £200 или £300."

Шефът на Ryanair: ерата на билета от 10 евро приключи

Шефът на Ryanair: ерата на билета от 10 евро приключи

Средната цена на билета на авиокомпанията ще се повиши от около 40 евро до приблизително 50 евро