Чистата загуба на компанията за таксиметрови услуги Uber Technologies Inc. за 2019 г., отнесена към акционерите възлиза на 8,5 милиарда долара, в сравнение с печалба от 997 милиона долара година по-рано, съобщиха от компанията.

Разпределена на една акция загубата за вложителите е 6,81 долара. В същото време приходите нарастват с 25% до 14,147 милиарда долара.

През четвъртото тримесечие на м.г. нетната загуба, падаща се на компанията майка, нарасна с 23% на годишна база до 1,096 милиарда долара. Разпределената загуба на една акция е 0,64 долара, в сравнение със загуба от 1,98 долара на акция за същия период преди година. Приходите за тези три месеца са нараснали с 37% и достигат 4,069 милиарда долара.

Uber погълна конкурент от Близкия изток в сделка за $3,1 милиарда

Uber погълна конкурент от Близкия изток в сделка за $3,1 милиарда

Дубайската Careem Networks се превърна в 100% подразделение на Uber

Според резултатите от тримесечието, приходите на основния бизнес - такси услугите, са се покачили с 27%, до 3,056 млрд. долара.

Продажбите на Uber Eats нараснаха с 68% на годишна база до 734 милиона долара. Броят на месечните активни потребители на платформата за периода възлиза на 111 милиона, което е увеличение с 22% в годишно изражение.

Акциите на компанията в електронната търговия след закриването на основната търговска сесия поскъпнаха с 5.4%.

Забраниха Uber в Германия

Забраниха Uber в Германия

Това е тежък удар, след като лиценза ѝ в Англия също беше отнет

Uber е услуга за автомобилен транспорт, която ви позволява да поръчате частно такси. Компанията е създадена през 2009 г., седалището й се намира в Сан Франциско. Днес услугите на Uber се предлагат в повече от 100 града по света, но същевременно е забранена в доста държави. Компанията получава комисионна от таксиметровите шофьори в размер на 20% от всяко обаждане.