Американската верига магазини за облекло Forever 21, която има магазини и в България, се подготвя за процедура по фалит, съобщава агенция Bloomberg, позовавайки се на хора, запознати с плана.

Компанията от известно време насам води преговори за допълнително финансиране, с което да реструктурира дълга си, но преговорите с потенциални кредитори засега са в застой.

Според запознати, евентуална процедура по фалит би спомогнала за затварянето на непечелившите филиали и рекапитализацията на бизнеса. Но това може да е проблематично за основните собственици в компанията - Simon Property Group Inc. и Brookfield Property Partners LP.

Веригата магазини е сред най-големите наематели в щатските молове и от малкото останали след вълната от фалити сред търговците на дребно. Така, ако компанията обяви фалит и затвори част от магазините си, на много места наемодателите биха имали сериозни трудности с намирането на нови наематели.

Основана през 1984 година, Forever 21 притежава над 800 магазина в САЩ, Европа, Азия и Латинска Америка. В България я стъпи през 2016 година с магазин в столичния Paradise Center, след което отвори и магазин в друг софийски мол - Serdika Center. Не се знае още дали и как потенциалното затваряне на обекти ще се отрази на българския бизнес на веригата.