Ролята на бизнес кредитирането преминава през революционен период. В днешната фирмена среда бизнесът все по-често разчита на външно финансиране за посрещане на оборотните си нужди и разходи за ключови сделки. Когато говорим за откриване на нови пазари и разширяване на бизнеса, необходимостта от оборотен капитал рязко се увеличава.

С търсенето на възможности за финансиране на по-големи суми пропорционално расте и рискът за финансовите институции. Ако сте кандидатствали за кредит, сте запознати с тромавите процедури по събиране на изискана документация. Стандартно процесът по осъществяване на кредитна сделка отнема от 4 до 6 седмици.

Иновацията в бизнес кредитирането вече почти година носи името Prospect Capital - компания, създадена с цел да подпомага развитието на средни и големи компании. Prospect Capital предлага стабилна финансова подкрепа за бизнеса в най-трудните и ключови етапи от развитието му, а именно по пътя нагоре. Отлично знаем колко е трудно да се направи "голямата крачка", а за да премине един бизнес на следващо ниво, е необходим кураж, хъс за растеж и стабилен партньор. Мисията на Prospect Capital е да бъде доверен финансов съюзник на своите клиенти, предлагайки бързи и гъвкави решения, съобразени с индивидуалния казус на всеки един клиент.

Безспорно друго предимство на Prospect Capital е съкратената процедура по набор на необходима документация за кандидатстване при първоначалните фази от кредитния процес. На първи етап от разглеждането на всяка кандидатура за бизнес кредитиране не е необходимо предоставяне на никакви фирмени документи. След предварително становище от Кредитор, което се получава до 48 часа от кандидатстване, следва да се предоставят стандартни документи, доказващи финансовото състояние на бизнеса, документи, свързани с обезпечение, както и достъп до фирмени архиви за бърза верификация.

Бизнес кредитирането, предлагано от Prospect Capital, започва от 100 хил. лв. и достига до 1 млн. лв. в стандартните сделки, в зависимост от нуждите на клиента. Компанията цели да предостави качествена финансова услуга за корпоративно кредитиране от ново поколение с бързи и улеснени процедури по кандидатстване, одобрение и индивидуален погасителен план. В политиката на компанията клиентът е поставен на фокус и това е и причина да не се изисква заплащане на такса за оценка на кредитната молба. Желанието за подкрепа и постигане на дългосрочно бизнес партньорството са поставени над всичко. Prospect Capital e стабилния партньор на бизнеса в най-трудните му моменти.

"Ние в Prospect Capital залагаме на ясни и прозрачни условия, експертност и гъвкавост и смятаме, че именно това са ключовите параметри при формулата за успех. В основата на модела ни на работа е партньорски ориентираният подход, който следва линията на взаимно доверие. Широкият набор от приемливи обезпечения на кредитирането също ни правят предпочитан кредитор. И разбира се, бързината при разглеждане на всяка отделна кандидатура ни отличава в конкретния пазарен сегмент, където смея да твърдя, че целим да сме изявен лидер", коментира Мирослав Каменов, Изпълнителен директор на компанията.