Лошите навици са нещо, от което трудно човек се отказва. И ако нещо конкретно не ви накара непременно да ги оставите в миналото, това не означава, че не трябва да работите върху това да захвърлите колкото се може повече от тях.

Някои вредни навици могат да накарат другите да гледат на вас като на неуспял човек, докато други могат да са индикатор на по-големи проблеми в кариерен план.

А ето кои са навиците на неуспелите хора, представени от Business Insider:

Не говорите

Стоите с наведена глава. Не говорите, не изразявате ясно някои неща и не излизате от определени ограничения. Това може да изглежда като добра защитна стратегия, но определено дърпа назад в професионален план.

Нервно размахвате ръцете си, докато говорите

Хубаво да се замислите за движението на ръцете ви. Опитайте се да ограничите размахването около останалите в офиса. Този навик ви кара да изглеждате тревожно и мрачно, което на свой ред може да подразни вашите колеги. Това е лош навик, който може да изгони другите и те да не искат да са около вас.

Винаги закъснявате

Всеки има по един приятел, който винаги закъснява. Това не е особен проблем, когато имаш среща за вечерта, но в професионален план може да навреди на кариерата. Този навик може да ви накара да изглеждате незаинтересовани и ненадеждни за работа.

Постоянно се съобразявате и приспособявате към другите

Това може да е добра тактика в училище, но на работа не е необходимо да се интересувате постоянно от това какво мислят другите. Ако отделите цялото си време, за да се смесите с тълпата, няма да успеете да изпъкнете сред останалите в офиса.

Харчите прекалено много

Ако парите винаги не стигат, значи пред вас се заражда дългосрочен проблем с бюджета. Спестяването е от решаващо значение за финансовото ви бъдеще.

Отлагате

Всеки знае, че днешната работа не трябва да се оставя за утре. А отлагането е не просто загуба на време и пари, а и на уважението на околните.

Лъжете

Да се откажете от този навик е лесно. Все пак всяка малка лъжа прераства в голям проблем в бъдеще.

Говорите, без да мислите

Важно е да запазите автентичност. Но това не значи, че трябва да говорите, без да обмисляте какво казвате. Това е досаден навик, заради който в очите на околните може да изглеждате груби и неподходящи за комуникация.

Клюкарствате

Никой не обича клюкарите. Това е грозен навик. Всеки пуснат слух рано или късно се разбива, а да сплетничиш на работното място съвсем естествено може да отчужди сериозно колегите и шефовете.

Оплаквате те постоянно

Оплакването е като състезателен спорт за някои хора. И всеки има неща, за които да си мърмори. Понякога е добре да изпуснете парата за нещата, които не са ви удобни, но не се превръщайте в човека, който постоянно се оплаква дори за най-малкото нещо.