Двете компании на американският предприемач Tesla и SpaceX са сред най-желаните технологични компании от кандидатите за работа световен мащаб. В топ 10 влизат още гигантите Google, Netflix и Facebook, показва проучване на онлайн платформата Hired.com.

Любопитното е, че в класацията влизат още не толкова известни имена в технологичния свят, като софтуерните разработчици Slack от Канада и Atlassian от Австралия.

Снимка 326708

Източник: hired.com

В САЩ във всеки щат служителите имат различни работодатели фаворити. Така в Бостън това е TripAdviser, в Лос Анджелис е SpaceX, в Чикаго - Boeing, а в Сан Франциско - Google. Разбира се, основна причина за това разделение е това, че централните офиси и производства на въпросните компании се намират в тези щати.

Във Великобритания работодател номер 1 е медията BBC, следвана от Skyscanner, заедно с Delliveroo и Booking.com по-надолу в списъка.

Австралия е разделена на две - в Сидни е споменатата Atlassian, а в Мелбърн - разработчикът на счетоводен софтуер Xero. Последният е най-желаният и в Сингапур. В Канада номер 1 е Shopify, заедно с FreshBooks и Klijiji.

Класацията е направена на база на отговорите на 2394 специалисти, заети в технологичната сфера.

Снимка 326709

Източник: hired.com