В сряда главният изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела се срещна с бизнес партньорите на компанията в Лас Вегас за годишна конференция.

По време на срещата, той не се сдържа и се пошегува с това, какво е да работиш с Бил Гейтс, с когото сега са част от борда на директорите.

Историята започва веднага, след като Надела и неговият екип са представили новата възможност за съхранение на информация чрез облачни технологии, пише Business Insider.

Това е най-новата разработка на технологичния гигант, която може да събира почти неограничен размер информация и е способна да работи със сървърната система за управление на база данни Microsoft SQL. Технологията е била готова още през септември, но е представена на партньорите на компанията едва сега.

"Реализирането на този проект за съхранение на неограничено количество информация е мечта, превърнала се в реалност. Тази облачна база данни отнема 7 години, за да се завърши", обяснява Надела.

"Бил Гейтс скоро се срещна с екипа, разработил технологията и изпрати имейл. Обикновено, когато получаваш съобщение през уикенда от Бил, ти изчакваш и се замисляш: Трябва ли наистина да го отворя сега? Работя с него от толкова време", разказва корпоративният вицепрезидент на Microsoft.

Той е отворил имейла и казва следното за написаното в Гейтс на срещата:

"Помислих си: Уау! Никога не съм чувал такива думи от него. Той наистина е възхитен от прогреса, който постигнахме."

Надела продължава, като обяснява, че естествено Бил Гейтс е изброил в съобщението неща, върху които трябва да се работи още, с което е разсмял съдружниците на компанията по време на конференцията.

Това се дължи на репутацията, която съществува за имейлите, изпращани от Гейтс, особено когато той не е доволен от напредъка по разработването на определен продукт.

Това става ясно от имейл от 2003 година, публикуван в медиите по-късно, когато все още основателят на Microsoft e работил по осем часа в компанията. В него Гейтс изразява недоволството си от бавната скорост, с която е работил уебсайта, когато той е пробвал да изтегли приложението Movie Maker.

"Този сайт е толкова бавен, че той е неизползваем", е заявил Гейтс.

Когато журналист иска от милиардера този имейл, за да може да го публикува, Бил Гейтс отговаря, че това не е единичен случай. По думите му не е имало и ден, в който той да не изпрати такъв имейл, тъй като това му е работата.

Предвид тона и изискванията в тези имейли, Надела е помислил, че и съобщението, изпратено през уикенда ще бъде от този вид, но е останал приятно изненадан от признанието на Гейтс за свършената работа.

Гейтс призна най-голямата си грешка, която струва на Microsoft $400 милиарда

Гейтс призна най-голямата си грешка, която струва на Microsoft $400 милиарда

Коя е тя?