British American Tobacco планира да увеличи инвестициите през тази година в продукти като електронни цигари и устройства, които загряват тютюна без да го горят. Голям брой представяния на продукти ще бъдат извършени в третото тримесечие на 2018 година, предава Reuters.

Втората най-голяма международна тютюнева компания по приходи се впуска в битка с подобни продукти на останалите компании и за момента изостава далеч зад Philip Morris International, която вече пусна своя iQOS, която се радва на немалък интерес.

BAT изостава и с електронните цигари, които в началото бяха произвеждани от малки, независими компании. Големите тютюневи компании обаче искат да доминират и на този пазар, търсейки начин да компенсират намаляващите си приходи от продажбите на традиционни цигари по света.

Обръщайки се към инвеститорите, BAT посочи, че валутните курсове може да се окажат насрещен вятър за бизнеса през година, но 2018 трябва да бъде "поредната добра година" с ръст на приходите.

Акциите на компанията намаляха с около пет процента до най-ниското си ниво за 18 месеца през февруари заради по-слабия от очакваното ръст на продажбите през 2017 година.