Лидл България разширява отваря първия си магазин в гр. Карлово. Това е 52-ят град в страната, в който веригата стъпва. Новият магазин на Лидл в Карлово се намира на ул. "Ген. Заимов" № 54, съобщиха от веригата. Инвестицията е на стойност 95 000 лева. Предстои да бъде изграден тротоар около новия магазин.

Обектът е 117-ят Lidl магазин в страната. От веригата съобщават още, че обектът е с LED осветление с висока енергийна ефективност и електронни ценови табели. Пред магазина има и паркинг.

Лидл България ежегодно разширява търговската си мрежа с нови обекти и създава работни места. "По този начин допринасяме за по-бързото развитие на тези райони в България", коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

От компанията дават заявка, че през 2023 г. продължават устойчивото разрастване на търговската си мрежа.

"Лидл" разширява логистичната си база  край София и купува терен за нова складова база за 25 милиона лв.

"Лидл" разширява логистичната си база край София и купува терен за нова складова база за 25 милиона лв.

Веригата обяви, че разширява логистичната си база в село Равно поле в община Елин Пелин с нови 16 000 кв. метра

Миналата седмица Lidl стана една от първите вериги, които въведоха автомати за приемане на използвани пластмасови бутилки и кенове за напитки. Клиентите ще получават ековаучер на стойност 5 стотинки за всяка върната опаковка.

Съоръженията са разположени в магазини в няколко български града. Сред тях са София, Пловдив, Варна, Габрово, Добрич и Монтана. Машините дават възможност на клиентите да върнат използваните от тях опаковки от напитки на мястото, където ежедневно пазаруват, като едновременно с това допринасят за опазването на околната среда.