"Лидл България" ще има нова складова база край София. Компанията е купила терен от 195 декара в Божурище от държавната компания "Индустриални зони" за 25,5 млн. лв.

Там ще бъде изградена следващата логистична база на компанията, съобщава "Капитал".

Складови площи

Веригата обяви, че разширява логистичната си база в село Равно поле в община Елин Пелин с нови 16 000 кв. метра, с което общата застроена площ достига 53 хил. кв. метра.

Изградени са 47 нови рампи, с което общият им брой става 163. Така при пълен капацитет на работа общият брой камиони, които ще минават през складовата база на ден, ще наброява 225. В склада ще могат да се обработват 5500 палета на дневна база.

Инвестицията в складовата база беше последвана и от разширяване и обновяване и на административната сграда в Равно поле, която е разположена точно до логистичния център и обслужва част от склада. Офис сградата е с 12 000 метра разгъната застроена площ.

Броят на магазините на Lidl в България нараства. Неотдавна веригата обяви, че през следващите месеци предстои да открие нови обекти в Шумен, Хасково, Пловдив, София и за първи път - в Ботевград. Именно затова се разширява и логистичната база.

Логистичният център в Равно поле е първата складова база на веригата в България. Тя е построена през 2009 г. Втората е открита през 2017 г. в село Кабиле, Ямбол.

"Лидл България" е у нас от 2010 г. Днес  има 111 магазина в 50 града и над 3700 служители.