Лидл България отвори още два нови обекта - в Шумен и в Ботевград. С двете нови локации магазините на компанията вече наброяват 115.

Новооткритият търговски обект в Ботевград е първият магазин на Lidl в града. Той е и единственият в града с каси на самообслужване. Супермаркетът има и 126 паркоместа.

"В Lidl винаги се стараем да бъдем близо до нашите клиенти. Това намира изражение в редицата нововъведения, които първи наложихме на пазара. Сред тях са удобството на Lidl Plus и модерните и просторни търговски зали в магазините ни", коментира пред местните медии Милена Драгийска - главен изпълнителен директор на Лидл България.

Износ за 150 милиона лева: Кои български продукти Lidl продава в чужбина?

Износ за 150 милиона лева: Кои български продукти Lidl продава в чужбина?

58 български производители изнасят над 250 продукта за 27 държави

Компанията отвори и втория си търговски обект в Шумен. Магазинът там впечатлява със съвременно оборудване с висока енергийна ефективност, електронни ценови табели и отново с каси за самообслужване.

От Лидл България съобщават, че ще продължат своята устойчива експанзия и през 2023 година, като продължават да работят и за интереса на българските производители, допълвайки асортимента на собствената си продуктова линия "Родна стряха", давайки възможност за износ на стойност милиони левове.