През последните дни в Щатите излязоха редица коментари за това дали McDonald's ощетява клиентите си, като им дава по-малко пържени картофки от обявения грамаж.

От веригата категорично отрекоха тези слухове, но техен служител разказа на платформата Reddit как неговите преки ръководители са го учили да "спестява" част от порцията картофки.

Във форума на тема: "Какво вашият работодател иска да криете от клиентите?" той разказва за трика, който използват в McDonald's.

"Научиха ме как да притискам картонената кутия докато сипвам пържените картофки, за да изглежда, че тя е пълна до горе, докато реално не е", казва потребителят на Reddit.

Той продължава с обяснението, като допълва, че само един негов клиент е разбрал за измамата и му поискал допълнително картофки.

"Твърдението за използването на подобен трик е абсолютно невярно. Съществуват строги правила, които да гарантират, че кутиите с картофки са достатъчно пълни, за да могат нашите клиенти да се възползват максимално от менюто ни", отговарят от веригата на запитване на Business Insider.