Американската платформа за търговия на акции без комисионни Robinhood очаква готвеното ѝ първично публично предлагане на акции (IPO) да я оцени на над $20 милиарда. Това твърдят източници пред Reuters, цитирани от Market Watch.

Според тях дебютът на компанията, зад която стои българинът Владимир Тенев, ще се случи през 2021 година, като за консултант за него е избрана Goldman Sachs.

След последният рунд за привличане на капитал основаната през 2013 година Robinhood достигна оценка от около 11,7 милиарда долара, а нейните двама основатели се превърнаха в милиардери. Особено популярната сред младите инвеститори платформа вече има 13 милиона активни потребители към края на май тази година.

Robinhood се готви за дебют на борсата през 2021-а

Компанията, създала първия български милиардер, се готви за дебют на борсата през 2021-а

Тя води преговори с евентуални посредници за IPO-то си

Дневните приходи от търговия са се удвоили между първото и второто тримесечие на годината. Robinhood стана толкова популярна, че инвеститорите следят внимателно популярността на отделните акции, търгувани на платформата.

В края на лятото компанията съобщи, че ще използва средствата, набрани в последния рунд, за да подобри платформата си.

Засега все още не е ясно кога точно компанията ще дебютира на борсата. Към момента от нейното ръководство, както и от Goldman Sachs отказва коментари по въпроса.

Кой е първият български (официален) милиардер?

Кой е първият български (официален) милиардер?

Историята на Владимир Тенев и компанията му Robinhood