Докато няма подписано спорамзумение имаме надежди заводът на Volkswagen в Източна Европа да бъде в България. Това коментира изпълнителният директор на Българската агенция за инвестициите Стамен Янев пред БНР.

"Нашето действие по привличането на Volkswagen не се крепи само на надежди, а на това, което българското правителство предлага като цяло - икономическа, политическа, финансова стабилност, възможности за развитие на бизнеса, добра инфраструктура, квалифицирани кадри", посочва той.

По думите на Янев държавата трябва да продължи да прави всичко необходимо, "за да се поздравим с успех".

ФАЦ: Volkswagen може да подпише с Турция още следващата седмица

ФАЦ: Volkswagen може да подпише с Турция още следващата седмица

"Намираме се на последната права, сега само остава да доизгладим договора"

"Ние сме дали всичко, което е допустимо спрямо европейските правила, свързани с държавна помощ, така че да привлечем Volkswagen. Направихме максимума. Ще мислим и други варианти, така че да предложим още по-атрактивни условия", допълва той.

Стамен Янев посочва, че държавата иска да привлече германската група, не само с цел тя да инвестира в традиционното си производство у нас, но и да направи вложения в областта на новите технологии в автомобилната индустрия.

Неговият коментар идва след като стана ясно, че окончателното решение за новия завод на Volkswagen отново се отлага и този път трябва да стане ясно в края на този месец. Като причина от компанията посочиха необходимостта от допълнителни анализи и информация.

Причините, поради които Volkswagen избра Турция за новия си завод

Причините, поради които Volkswagen избра Турция за новия си завод

Андреас Тостман от Управителния съвет ги посочва