Компанията за електромобили Tesla е продала 83 135 произведени в Китай превозни средства през септември, поставяйки рекорд в това отношение.

Според китайската асоциация за леки автомобили това е 8% увеличение спрямо август, а компанията "изпреварва с повече от 5% месечен ръст на всички продажби на едро на електрически превозни средства в Китай", отбелязва CNBC.

Предишният рекорд по продажби беше поставен през юни, когато компанията продаде 78 906 автомобила, произведени в Китай. Новият рекорд идва, след като Tesla затвори завода в Шанхай за даден период през лятото, за да обнови съоръженията.

Автомобилният производител счупи и общите рекорди за доставки за третото тримесечие, въпреки факта, че пропусна очакванията на анализатори за тримесечието. Tesla отчете 343 830 доставки за третото тримесечие на 2022-а.

Компанията достави 325 158 автомобила Model 3 и Model Y и достави 18 672 автомобила Model S и Model X.

"Производствените ни обеми продължават да растат, става все по-предизвикателно да осигурим капацитет за превоз на превозни средства и на разумна цена през пикови пероди ", написа компанията в прессъобщението си по-рано този месец.