"Трейс Груп Холд" АД съобщи, че започва процедура по обратно изкупуване на акциите. Решението е взето от управителния съвет вчера на база на друго решение на общото събрание от 31 януари 2014 година.

Компанията ще изкупи до 100 000 акции, или 0,41% от капитала на дружеството. Минималната цена е 3 лева, а максималната - 6 лева. Процедурата ще продължи от днес до 31 януари 2019 година.

След съобщаване на новината ценните книжа на дружеството поскъпнаха с 3,13% на Българската фондова борса.

"Трейс Груп Холд" АД е изпълнителен на пътния участък край Своге, при който загинаха 17 души. След обвиненията, че компанията е положила некачествен асфалт, акциите тръгнаха надолу и достигнаха дъно от 3 лева на 10 септември. От началото на годината те изтриха над 27% от стойността си, докато Sofix загуби около седем процента за същия период.

Процедурата по обратно изкупуване на акции обикновено повишава стойността на ценните книжа, тъй като се приема като сигнал, че мениджмънтът на компанията смята, че нивото им е твърде ниско - и съответно, че цената им ще тръгне нагоре.

Инцидентът в Своге повлече акциите на "Трейс Груп Холд"

Инцидентът в Своге повлече акциите на "Трейс Груп Холд"

Разследване ще установява дали ремонтът, извършен от дружество на групата, е бил некачествен и е станал причина за катастрофата