Огромното мнозинството акционери в Лондонската стокова борса (London stock exchange) гласуваха за реализирането на сделката по сливането й с франкфуртската Deutsche Börse.

„99,89% от гласовете на събранието на акционерите са в полза на сделката по сливането с Deutsche Börse”, се казва в съобщението, цитирано от Reuters.

На 30 юни деловото издание The Wall Street Journal, позовавайки се на свои източници, писа за това, че акционерите на британската борсова платформа, които държат 75% от акциите, ще подкрепят сделката.

Федералното управление за финансов надзор на Германия (BaFin) по-рано бе заявил, че не одобрява условията на сделката по сливането между London stock exchange и Deutsche Börse.

Лондонската борса, от своя страна, съобщи, че резултатите от референдума за членството на Великобритания в ЕС, няма да повлияят на сделката.

Двата най-големи в Европа фондови пазари - London Stock Exchange Group и Deutsche Börse, обявиха през февруари възможността да се слеят, като сделката се оценява на около 30 милиарда долара.