Най-големият ирландски работодател в България - CluneTech, сключи сделка за продажбата на софтуерната платформа за пейрол Immedis на глобалния доставчик на HR технологии UKG, който планира да разшири присъствието си в страната ни.

Immedis e част от групата на CluneTech и към момента дава работа на близо 250 души у нас.

С 374 служители по света Immedis предоставя на организациите възможност за преглед и анализ на пейрол данните на служителите ѝ на глобално ниво, в реално време и независимо от това по какъв начин се извършва администрирането на заплатите на местно ниво. UKG планира да използва софтуера на Immedis, за да даде старт на UKG One View - трансформираща пазара глобална платформа за пейрол.

"Създадохме Immedis, за да помогнем на големи компании да решат своите глобални предизвикателства, свързани с администрирането на заплати. Изключително горд съм от работата и отдадеността на хората в Immedis през последните седем години. Те ни помогнаха да изпълним целта си да се превърнем в глобален лидер в предоставянето на услуги и технологии, свързани с глобалния пейрол.", каза Тери Клун, основател на Immedis и CluneTech.

Изкуственият интелект вече променя пазара на труда в българския IT сектор, но има ли поводи за тревога?

Изкуственият интелект вече променя пазара на труда в българския IT сектор, но има ли поводи за тревога?

"Всички ние ще го ползваме, всички ние трябва да го ползваме"

UKG има 15 000 служители и 75 000 клиенти по света. Наскоро UKG се нареди на 40 място в списъка с най-добри работодатели в света на Forbes за 2022 година, достигайки до номер 6 сред софтуерните компании в световен мащаб.

"Работихме рамо до рамо с Immedis в няколкогодишно стратегическо партньорство, използвайки технологията им в обслужването на наши клиенти. Радостни сме да приветстваме екипа им като част от UKG", споделя Крис Тод, изпълнителен директор на UKG.

"Партньорството на UKG и Immedis ще създаде най-гъвкавото и интелигентно мултинационално пейрол решение за глобални компании", отбелязва още той.

Експерти, IT предприемачи и Илон Мъск: Поне за 6 месеца спрете да развивате AI

Експерти, IT предприемачи и Илон Мъск: Поне за 6 месеца спрете да развивате AI

Изкуственият интелект се превръща в опасност за човечеството, предупреждават те