Френският производител на луксозни стоки LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE поиска разрешение от антитръстовите органи на ЕС за закупуване на американската компания Tiffany & Co. В началото на септември излезе информация, че се отказва от сделката.

"Осем от десет необходими антитръстови одобрения вече са получени. LVMH очаква да получи одобрение от Европейската комисия и Тайван до крайния срок от 24 ноември", заяви френската компания в съобщение за пресата.

LVMH се отказа от сделката за Tiffany

LVMH се отказа от сделката за Tiffany

На стойност $16,2 млрд. тя бе най-големият опит за придобиване на френския гигант

Преди това Tiffany съди LVMH в Делауеър. Американската компания смята, че LVMH не е предприела необходимите стъпки, за да получи регулаторните одобрения за сделката. LVMH нарече тези обвинения неоснователни. След това френският производител на луксозни стоки запланира дело срещу Тифани, обвинявайки американската компания в неефективно управление по време на кризата.

Припомняме, LVMH обяви в началото на септември, че няма да може да завърши закупуването на Tiffany при настоящите обстоятелства. В подкрепа на решението си LVMH по-специално цитира искането на американската компания за отлагане на крайния срок за приключване на сделката от 24 ноември до 31 декември.

LVMH официално купува американската Tiffany за $16 милиарда
Обновена

Най-богатият европеец официално купува американската Tiffany за $16 милиарда

Сделката бе официално обявена в понеделник

Съгласно условията на споразумението, сключено от двете компании през ноември 2019 г., LVMH планира да плати 16,2 млрд. долара за придобиването на Tiffany.