Компанията Local Motors анонсира амбициозните си планове по стартирането на предпродажбите, самите цени и очакваните първи доставки на новата си кола.

Любопитното в случая е, че този автомобили ще бъде първият в света, за изработката на който са използвани предимно 3D принтери, пише
auto-press.net.

Автомобилът, който виждате на снимката се нарича LM3D Swim и заявки за неговото закупуване ще започнат да се приемат през пролетта на следващата година. От Local Motors коментират, че електромобилът, около 75% от частите на който са изработени на 3D принтер, е създаден така, че да бъде безопасен, модулен и екологичен.

Моделът LM3D Swim е създаден на платформа, която позволява голяма персонализация, както и разработването на цяло семейство различни по вид и приложение модели. От Local Motors обещават, че няколко такива предложения ще бъдат представени през следващата година, като всеки един техен продукт ще бъде хомологиран и ще има право да се движи по пътищата.

От Local Motors споделят, че очакват първите доставки на техните автомобили да бъдат осъществени в началото на 2017 година, а очакваната цена е около 53 000 щатски долара.