В хода на валутната търговия във вторник курсът на долара слабо се променя спрямо еврото, но се понижава по отношение на йената и швейцарския франк.

Интересът на инвеститорите към безопасни активи във време на геополитическо напрежение отново се завърна. Играчите на пазара следят с внимание новостите около кризата на Корейския полуостров, както и очакват изказването шефа на Федералния резерв на САЩ.

Еврото днес се търгува по $1,1852 при курс $1,1848 в края на вчерашната сесия - най-ниско ниво за последните четири седмици.

Вчера доларът поскъпна спрямо общата валута с на 0,85% след парламентарните избори в Германия. Победата на управляващия блок ХДС/ХСС бе по-слаба от очакването, страната очаква сложни преговори за коалиция, а пазарите - период на забавяне на всички процеси в еврозоната.

Днес сутринта спрямо японската валута доларът поевтинява до 111,53 при курс 111,73 йени за долар в понеделник.

За едно евро в същото време дават по 132,19 йени в сравнение със 132,39 йени при закриване на вчерашната търговия.

Швейцарският франк - друга традиционно предпочитана валута по време на кризи, се търгува по 0,9662 франка за долар, поскъпвайки с 0,3 процента през нощта.

Днес се очаква с интерес изказване на Джанет Йелън, председателят на американската централна банка, по въпросите на инфлацията и другите аспекти на паричнокредитната политика.