Нова година – нов телефон.

Ако искате да започнете със свежо устройство, вижте следната класация на 20-те най-добри смартфона, които можете да намерите в момента на пазар. Списъкът е изготвен от Business Insider.

 1. BlackBerry Passport

Този модел може да изглежда странно, но много почитатели на канадския производител го харесват. Телефонът разполага с много хубава физическа клавиатура, но ключовата му характеристика е уникалният му квадратен дизайн.

Цена: $549

 1. BlackBerry Classic

Ако сте били фен на BlackBerry в разцвета на компанията, ще харесате BlackBerry Classic. Устройството е подобно на по-старите модели на канадската марка, но включва ярък сензорен екран и отлична физическа клавиатура.

Цена: $379

 1. Microsoft Lumia 950

Ако ви трябва телефон с операционна система Windows, има само едно устройство, което да обмислите: Microsoft Lumia 950. Въпреки че се появиха лоши оценки, този телефон е обещаващ за тези, които имат нужда приложения на Microsoft да вършат всичко. Смартфонът разполага и с много добра камера, може да се свързва с клавиатура, мишка и монитор. Освен това ви позволява да работите с лека версия на Windows.

Цена: $600

 1. BlackBerry Priv

Този модел е голяма стъпка за канадската компания. Вместо да борави със собствената операционна система на BlackBerry, Priv поддържа Android. Макар вероятно да прилича на стандартен Android телефон, смартфонът всъщност има плъзгаща се клавиатура.

Цена: $700

 1. OnePlus X

Моделът, произведен от китайската стартираща компания OnePlus, е добър вариант, ако искате евтин Android телефон. Разполага с хубав дизайн и прилични спецификации.

Цена: $250

 1. Moto G

Ако търсите приличен Android телефон на достъпна цена, разгледайте Moto G. Не е най-мощният смартфон, ще бъде достатъчно добър за всичко, което средният потребител прави на мобилно устройство.

Цена: $180

 1. HTC One M9

Това е най-новият флагшип телефон от тайванския производител HTC. Има красив дизайн, но му липсват премиум свойства като система за мобилни плащания и сензор за пръстови отпечатъци.

Цена: $550

 1. iPhone 6 Plus

Този телефон все още е дин от най-добрите фаблети, които можете да намерите на пазара. А с покупката на миналогодишния модел можете да получите приблизително същото преживяване като новия iPhone 6S Plus, като спестите $100.

Цена: $649

 1. iPhone 6

Този модел може да е на повече от година, но все още е добър избор, ако искате да спестите пари, но да се сдобиете с телефон на Apple. Освен това той изглежда досущ като iPhone 6S. Така че никой няма да знае, че имате миналогодишния телефон.

Цена: $549

 1. OnePlus 2

Това е отличен избор, ако търсите добре изработен телефон с премиум спецификации, но не искате да харчите твърде много. Единственият начин да се сдобиете с него е да го поръчате директно от компанията. Обаче бъдете търпеливи, тъй като доставките са изключително ограничени.

Цена: $329

 1. Moto X Pure

Това е една от най-големите изненади при телефоните, които излязоха през изминалата година. Поддържа почти изчистена версия на Android, въпреки че има някои приложения и свойства, характерни за Motorola. Те обаче не са натрапчиви.

Цена: $399

 1. HTC One A9

На външност HTC One A9 може да прилича на iPhone, но вътрешно е напълно различен. Най-новото устройство на тайванския производител се слави с премиум дизайн и минимални промени в Android. Това е чудесен телефон, ако можете ад приемете факта, че някои може да го объркат с iPhone.

Цена: $499

 1. Samsung Galaxy S6

Флагшипът на южнокорейския производител е чудесно устройство, ако търсите красив телефон. Galaxy S6 притежава всичко, което можете да очаквате от премиум устройство, включително бърз и прецизен сензор за пръстови отпечатъци и Samsung Pay – новата система за мобилни плащания на компанията.

Предупреждение: Новият телефон от серията Galaxy – S7 – излиза в края на февруари, така че може би е добре да изчакате.

Цена: $600

 1. Samsung Galaxy Note 5

Това е телефон с убийствено голям екран. Както предните версии на Note, и този модел притежава голям дисплей и писалка за водене на бележки. Новият дизайн от метал и стъкло също е чудесен.

Цена: $740

 1. Samsung Galaxy S6 Edge

Южнокорейската компания започна да произвежда някои наистина великолепни телефони през 2015 г. и Galaxy S6 Edge е отличен пример за това. Смартфонът е почти същият като „обикновения” Galaxy S6, но има и красив извит екран.

Цена: $600

 1. Samsung Galaxy S6 Edge+

Това е уголемена версия на стандартния S6 Edge. Моделът е и най-добрият смартфон, който Samsung е създавал някога. Извитият екран може да не предлага много допълнителна функционалност, но е много красив.

Цена: $815

 1. Nexus 5X

Телефонът се произвежда от китайската компания Huawei и е един от най-новите флагшип устройства на Google. Nexus S5 е и сред най-добрите смартфони на пазара в момента. Единственият му истински съперник е iPhone и големия му брат Nexus 6P. Ако не искате iPhone, но желаете да видите най-доброто от Android, тогава този модел няма да ви разочарова.

Цена: $379

 1. Nexus 6P

Моделът е леко по-голям вариант на новия Nexus 5X. Произвежда се от китайската фирма Huawei, която има отлична репутация за хардуера, който прави. Това е и най-добрият Android телефон на пазара към настоящия момент.

Цена: $499

 1. iPhone 6S Plus

Новият модел на Apple е най-добрият сред телефоните с голям екран. Може да прилича досущ на предишния модел, но има някои нови функции като 3D Touch, която може да долови колко силно натискате върху екрана и да отвори нов пласт от контроли за приложенията ви.

Цена: $749

 1. iPhone 6S

Това е най-добрият смартфон, който можете да си купите днес. В допълнение към красивия хардуер на притежателите на iPhone е гарантирано винаги да получават най-добрите приложения първо от разрабочици от трета страна и надеждни обновления на софтуера с най-новите и най-страхотните свойства от Apple. За момента никое друго мобилно устройство не може да предложи това.

Цена: $649