Технологичният гигант Apple може да бъде принуден да забави премиерата на своя евтин iPhone с LCD екран през тази година, съобщава списание Fortune.

Компанията от Купертино има проблеми с подсветката на LED дисплея на устройството и може да бъде принудена да го пусне през октомври, вместо през септември, твърди анализаторът на Morgan Stanley Кейти Хъбърти.

Apple ще пусне двойно по-евтин от iPhone X модел

Apple ще пусне двойно по-евтин от iPhone X модел

С 6,1-инчов LCD екран и подобен дизайн

Двата други смартфона, които Apple планира да пусне през тази година, се движат по график, за да бъдат представени през септември, посочва Хъбърти.

От месеци се носят слухове, че технологичната компания работи върху 3 нови модела на iPhone, които ще бъдат пуснати на пазара през тази година.

Apple с изненада: iPhone идва в поне 5 различни цвята и на много по-ниска цена

Apple с изненада: iPhone идва в поне 5 различни цвята и на много по-ниска цена

Това ще бъде един от трите модела, които ще пусне американската компания

Най-евтиният от тях ще бъде модел с LCD дисплей, чийто дизайн вероятно ще напомня този на iPhone X. Но за разлика от останалите, той ще има LCD екран, който ще бъде по-евтин за производство.

Работи се и върху наследник на iPhone X, както и на iPhone X Plus с 6.5-инчов екран. Тези смартфони ще имат OLED екрани, според докладите.

Apple пуска нов евтин iPhone

Apple пуска нов евтин iPhone

Той ще е с новата операционна система iOS 11

Проблемът, за който съобщава анализаторът, е свързан с центровете за фоново осветление на модела с LCD дисплей. Другите 2 смартфона нямат подобни проблеми, тъй като са с OLED екрани.

Моделите от по-висок клас обичайно ще бъдат представени на годишното събитие на Apple в началото на септември, докато по-евтиният iPhone ще се забави с между 4 и 6 седмици.