Apple се подготвя да пусне нов iPhone на по-ниска цена през първата половина на 2018 г., съобщи китайският вестник Economic Daily News.

Успехът на бюджетния iPhone SE, който привлече вниманието както на развитите, така и на развиващите се пазари, технологичната компания подготвя нова версия на евтиния смартфон - iPhone SE 2

Apple пуска най-евтиния iPhone в историята си

Apple пуска най-евтиния iPhone в историята си

Цените на 4-инчовия iPhone SE започват от $399

Той е предназначен за феновете на по-малките дисплеи и които искат по-евтин iPhone, особено потребителите в развиващите се държави, които не могат да си позволят по-скъпите устройства на Apple. iPhone SE 2 ще струва около 450 долара.

IPhone SE има 4-инчов екран, много по-малък от 4.7-инчовия дисплей на iPhone 7 и iPhone 8. Цената на сегашния модел започва от 349 долара, което е с 200 долара по-евтино от следващия най-достъпен смартфон на Apple - iPhone 7.

iPhone SE вече се предлага и от български оператор

iPhone SE вече се предлага и от български оператор

Колко ще струва у нас "най-евтиният" модел на марката?

iPhone SE 2 ще струва около 450 долара, по-скъп от предшественика си, но и по-евтин от iPhone 7. Вероятно смартфонът ще има по-мощен процесор за стартиране на новата операционна система на Apple - iOS 11.

Устройството вероятно ще има същия 4-инчов екран като iPhone SE и ще разполага с фунцията за разпознаване на пръстови отпечатъци Touch ID. Най-вероятно ще се предлага в 2 версии - 32GB и 128GB.

Каква е реалната цена на нискобюджетния iPhone SE?

Каква е реалната цена на нискобюджетния iPhone SE?

Ето колко излиза на Apple да го произведе

В производството му ще участва тайванската технологична компания Wistron, а сглобяването ще се осъществява в Бангалор, Индия. Заради огромния си потенциал именно Индия ще бъде използвана като производствена база за износ на мобилни телефони на Apple по целия свят.