Днес HTC представи най-новия си телефон HTC 10, върху който работеше през последните 12 месеца.

Флагманът разполага с изцяло нов дизайн от цяло парче метал, а предната част е изградена от стъкло.

Екранът на телефона е 5,2-инчов Quad-HD (2560x1440, 564ppi) Super LCD 5. Смартфонът разполага с RAM памет от 4GB и 32 или 64GB вградена памет, с възможност за разширяване до 2TB.

Тайванският производител посочва, че сензорът за пръстови отпечатъци на смартфона разпознава пръсти от почти всеки ъгъл.

Флагманът разполага с камера с оптична стабилизация с голяма апертура F/1.8 лещи едновременно на предната и на задната камера. Основната камера е оборудвана с по-големи сензори – 12 милиона от ново поколение UltraPixels (1.55um на пиксела) и по-бърз лазерен авто фокус. Предната UltraSelfie™ камера е 5-мегапикселова и има широкоъгълни лещи и светкавица.

Смартфонът на тайванската корпорация има и сертификат за Hi-Res аудио. В слушалките има вграден усилвател, който може да усилва от 16 на 24-битов аудио звук. HTC 10 предлага и 4K видео заснемане с 24-битов Hi-Res стерео аудио запис.

Телефонът работи с последен модел процесор 2.2GHz Qualcomm Snapdragon 820 64-bit, quad-core, както и 4G LTE връзка. Флагманът има и функция Boost+, която автоматично оптимизира паметта, бустър за игри, който ползва по-малко енергия при гейминг, както и система PowerBotics, която отваря и затваря приложения, които използват повече енергия, и така удължава живота на батерията с 30%.

HTC 10 включва и зарядно 3.0 Rapid Charger, с което батерията да се зарежда с до 50% за 30 минути. Капацитетът на батерията е 3000mAh.

Компанията сочи още, че е намалила дублиращите се и предварително заредени приложения на Google за операционната система Android.

HTC 10 ще излезе на пазара у нас в началото на май в три цветови комбинации: Carbon Grey, Glacier Silver и Topaz Gold.