Днес TELUS International Europe (TIE) официално представи новия си офис в сградата Capital City Center в Пловдив. Модерното помещение приема всички досегашни служители на компанията, като едновременно с това предоставя възможност за разширяване на екипа, както е заложено в плановете ѝ. 

Офисът от ново поколение бе открит от президента на България Росен Плевнелиев, както и от Джефри Пюрит, президент на TELUS International. 

Преместването на офиса на TELUS International Europe е част от плана за развитие на компанията, който беше обявен в началото на годината, за създаването на 500 нови работни места в България до края на 2016 г. 300 от тях ще бъдат в Пловдив. TIE развива дейност  в града от 2009 г. и към момента има  250 служители там.

Снимка 236801

Корпоративната философия на компанията е да осигурява най-добрите условия за работа на своите служители, които предоставят първокачествени услуги на повече от 35 езика. 

В TELUS International Europe работят повече от 3000 служители в България и Румъния, като повече от 2 100 от тях са част от офисите в София и Пловдив. Компанията предоставя иновативно обслужване на клиенти по цял свят на повече от 35 езика. 

През 2015 г. TIE постигна значителен ръст на приходите от 73% в сравнение с 2014 г., което е значително над ръста от 20-22%, който аутсорсинг индустрията у нас поддържа. През изминалата година компанията инвестира пет милиона евро в разширяването си, като планира подобна инвестиция за 2016 година.