BILLA инвестира близо 2 000 000 лв. в първия си магазин в Карлово и разкрива 30 работни места. Това е в унисон със стратегията за експанзия в малките и средни градове в страната, съобщиха от веригата.

Магазинът се намира на територията на новия Ритейл парк, разположен в южната част на града - кръстовището между околовръстната ул. "Теофан Райнов", водеща към изхода за Сопот, и ул. "Ген. Владимир Заимов", по която се излиза на пътя за Пловдив. Обектът е с площ от 1200 кв. м.

Това е вторият магазин на BILLA в Подбалкана и 147-я в страната. "Ритейл Парк Карлово е вторият такъв по мащаб в Подбалкана, след "Средногорие", където веригата разкри свой обект в края на миналата година, коментира Вигинтас Шапокас, изпълнителен директор на BILLA България.

Магазинът е оборудван с каси на самообслужване, даващи възможност за самостоятелно сканиране и заплащане на покупките. Обектът разполага и с енергоефективна хладилна инсталация и магазинът е оборудван изцяло с LED осветление.

BILLA България отваря нов магазин в София с инвестиция от 8 милиона лева

Веригата с най-голям брой магазини у нас отвори нов обект в София с инвестиция от 8 милиона лева

Той се намира в квартал "Модерно предградие"

Електронни етикети заменят хартиените, като дават информация за произхода, теглото и цената на всеки артикул. Продуктовата гама в новооткрития обект включва над 7 000 артикула в разнообразни стокови категории.