Румънският предприемач Metropolitan Residence планира инвестиция в Букурещ за 100 милиона евро, или 111,2 милиона долара.

Проектът е за недвижими имоти със смесена употреба - жилищна и бизнес част. Сградите ще бъдат разположени в северната част на румънската столица. Предвидено е те да бъдат разположени върху площ от 10 000 квадратни километра. В сградите, които ще бъдат кръстени Crown Towers, ще бъдат разположени 230 луксозни апартамента, както и офиси. Ще има и търговски помещения и зони за отдих.

Очаква се проектът да бъде завършен до 2021 година, пише SeeNews.

"Клиентите са все по-добре информирани за този сегмент от висок клас и имат по-високи очаквания, както и по-сложни изисквания", каза генералният мениджър на Metropolitan Residence Силвиу Григореску.

През септември компанията заяви, че планира да инвестира 25 милиона евро в два жилищни проекта, разположени в централните райони на Букурещ. По това време предприемачът обяви и че продължава да има интерес към северната част на столицата и планира да стартира други големи жилищни проекти върху приблизително 6 хектара земя, която притежава в тази област.

Metropolitan Residence е една от най-големите строителни фирми в Румъния със 100% вътрешен капитал. Дебютира на пазара на недвижими имоти през 2010 година и оттогава разработва 17 жилищни проекта с общо 3 000 апартамента. Стойността на инвестициите на компанията надхвърля 200 милиона евро.