Акциите на Tesla ще продължат да растат, посочиха от Goldman Sachs, като промениха прогнозата си за тях от "неутрална" към "купуване", става ясно от доклад на банката.

Анализаторът от финансовата институция Марк Дилейни също така очаква тяхната цена да достигне 780 долара за акция. Това е почти двукратно по-висока стойност от настоящите 455 долара за акция.

Очакванията на финансовата институция са, че компанията на Илън Мъск ще продаде 15 млн. електромобила до 2040 г., ако успее да запази пазарния си дял от между 20 и 30%. Ако той леко се увеличи, продажбите на компанията ще достигнат около 20 млн. бройки.

Мъск към Tesla: Намалете разходите или акциите ще бъдат смачкани като суфле с чук

Мъск към Tesla: Намалете разходите или акциите ще бъдат смачкани като суфле с чук

"За да се случи електрическата революция", електромобилите трябва да са достъпни за всички, казва той

Отделно от това обаче, от банката са на мнение, че индустрията ще продължи прехода към електрическата мобилност по-бързо, отколкото се смяташе до момента. Това означава, че продадените бройки ще се увеличат.

За това немалко влияние играят и производствените цени на батериите. Именно те обуславят по-високата крайна стойност на електромобилите, но от Goldman Sachs изтъкват, че напоследък те се понижават, което ще направи електромобилите още по-примамливи.

Акциите на Tesla нараснаха с 580% от началото на годината.