Водещата европейска компания за търговия на дребно Lidl обявяви, че навлиза на пазара в Латвия на 7 октомври 2021-ва година с едновременното отваряне на 15 магазина в цялата страна. Те ще бъдат в Рига, Лиепая, Вентспилс, Тукумс, Елгава, Огре, Валмиера, Йекабпилс, Резекне и Даугавпилс. Откриването на търговския обект в Рига ще бъде в присъствието на германския посланик в страната Кристианс Хелтс.

От Lidl са инвестирали над 200 милиона евро в изграждането на търговските обекти, на логистичен център, както и в нови улици, кръстовища и зелена инфраструктура. Създадени са над 2000 нови работни места в Латвия.

Lidl изпревари Kaufland и стана най-големият търговец в Румъния

Lidl изпревари Kaufland и стана най-големият търговец в Румъния

По оборот, но по размер на печалбата Kaufland остава лидер

Компанията е добре известна и разпознаваема марка в цяла Европа със своя успешен модел за достъпно пазаруване и висококачествени продукти на по-ниски цени. Всички магазини в Латвия ще предлагат на клиентите международно известни продукти с марката на компанията в различни категории, както и продукти, произведени на местно ниво.

Планирането и подготовката за откриването на търговските обекти в страната са отнели няколко години. Разрастването е част от стратегията за активен растеж на Lidl в Латвия, която вече доведе до откриването на логистичен център на стойност 55 милиона евро през януари тази година.

Компанията има присъствие в 32 държави по света чрез 11 550 магазина и над 340 000 служители. Глобалният оборот на групата Schwarz през финансовата 2020-а година достигна 125,3 милиарда евро.

Lidl строи логистична база за €70 милиона в Сърбия

Lidl строи логистична база за €70 милиона в Сърбия

В базата ще бъдат отворени 250 работни места