Германската верига за търговия с бързооборотни стоки Lidl ще строи логистичен център в Сърбия. Компанията даде официален старт на изграждането на базата в град Лапово, като инвестицията в нея е в размер на 70 милиона евро или 86 милиона долара.

Логистичният център ще бъде разположен на 7000 квадтратни метра и ще разполага с капацитет за съхранение на около 35 000 палети и 130 рампи за зареждане. Това става ясно от официално съобщение на веригата, цитирано от сайта SeeNews.

Според плановете базата трябва да бъде готова в рамките на 12 месеца, като там ще бъдат отворени 250 работни места. Lidl отвори първия си магазин в западната ни съседка през 2018 година и в момента има 37 обекта в страната.

Lidl разширява логистичната база и офиса си в Равно поле

Lidl разширява логистичната база и офиса си в Равно поле

Не е ясно каква ще е инвестицията в проекта, но към центъра там ще бъдат добавени нови 18 000 квадратни метра

Междувременно в началото на годината стана ясно, че българското подразделение на веригата разширява логистичната си база, намираща се в Равно поле, като плановете са там да бъдат добавени 18 000 квадратни метра.

По-рано излезе неофициална информация, че Lidl може да построи и трети такъв център у нас, но в крайна сметка стана ясно, че в момента усилията на компанията са насочени към разширяването на базата в Равно поле заедно с административната сграда към нея.

Lidl отваря 6 нови магазина в България през 2021-а

Lidl отваря 6 нови магазина в България през 2021-а

Веригата е инвестирала 70 милиона лева в нови обекти и модернизиране на вече съществуващи през миналата година

В България веригата, която е част от немската група Schwarz и присъства в 32 държави, стартира своята дейност през 2010 година. Към днешна дата компанията има 107 магазина в 50 града и над 3000 служители. 

През 2021 година компанията планира да отвори 6 нови обекта на българския пазар.