Българската компания "Макском", която е сред най-големите производители на велосипеди в Европа - с капацитет от над 400 000 бройки годишно, обяви, че ще стартира съвместно производство с австрийския гигант Pierer. Съвместният им проект е за изграждането на нова фабрика край Пловдив, а инвестицията за нея ще е в размер на 120 милиона лева. Заводът трябва да е готов през 2024 година и ще се намира в Тракия икономическа зона.

Предстоящата инвестиция беше обсъдена и между министърът на иновациите и растежа Александър Пулев, който посети настоящата производствената база на българския производител в Пловдив, и Максим Митков  - собственик на "Макском".

Новото производство ще разкрие 1000 нoви paбoтни мecтa

Припомняме, че в средата на май тази година дружеството "Пиерер & Макском Мобилити" ООД получи сертификат за инвестиция клас А от Българската агенция за инвестиции и Министерството на иновациите и растежа. С тази инвестиция страната ни излиза на челни места в Европа по производство на електрически велосипеди.

"Пиерер & Макском Мобилити" ще произвежда 300 000 електрически велосипеди годишно в завода си край Пловдив

Нов завод за 85 милиона край Пловдив ще произвежда 300 000 електрически велосипеди годишно

Българо - австрийско дружество планира на изнася 100% от продукцията на чудестранни пазари

"Предвидено е произведените е-велосипеди и други двуколесни електрически превозни средства да са предназначени за продажби към световния пазар", заявиха пред местните медии от ръководството на "Макском".

"Сделката с Pierer ни отличи като непрекъснато развиваща се компания. Ние отговаряме на нарастващото търсене и динамиката на пазара",  и дори по време на пандемията успяхме да запазим всичките си служители. А в последно време се наблюдава все по-голям интерес към е-байкове на чуждите пазари", коментира Максим Митков.

От своя страна министърът на иновациите и растежа Александър Пулев поздрави мениджмънта на пловдивската компанията, че са се утвърдили като европейски лидер в производството на велосипеди и не спират да развиват дейността си с иновативни решения, роботизация и въвеждане на най-нови технологични практики.

Leader 96 отваря нов завод за 50 млн. лева край Пловдив догодина

Първата компания за производство на е-велосипеди у нас отваря нов завод през 2023-а с инвестиция от 50 млн. лв.

Новата фабрика ще добави производство от още 250 000 бройки на година