В турския град Бурса започва производството на седан версията на популярния модел на Renault - Megane. За тази цел заводът получи инвестиция в размер на 200 милиона евро за модернизиране и преоборудване.

Френската компания Renault присъства в Турция чрез смесената компания Oyak-Renault, като Oyak е пенсионният фонд на турската армия. Дяловете в компанията се делят 51 на 49 между Renault и Oyak, пише Reuters.

Предвижда се цялото произведено количество от този модел на Megane седан да е 500 000 коли. Годишно от конвейера ще слизат около 90 000 автомобила, 80% от които ще са за износ в над 20 държави в цял свят.

По традиция Renault произвежда различни свои модели седан в Турция, като завръщането към Megane слага край на модела Fluence.

На световния пазар тази версия на Megane излиза с пет двигателя – два бензинови и три дизелови. Бензиновите са SCe 115 и TCe 130, а дизелите: dCi 90, dCi 110 и dCi130. Колата ще се предлага с механична предавателна кутия, безстепенен автоматик или 6- и 7-степенна EDC трансмисия с два съединителя.