Нов голям сервизен център изгражда Volvo Trucks край АМ "Тракия" в София. Базата ще може да обслужва хиляди камиони Volvo и Renault годишно, обявиха от компанията.

Това е нейна поредна голяма инвестиция у нас.

Детайли: Новият сервизен център вече се строи на площ от 12,5 дка на столичния околовръстен път при село Казичене - в непосредствена близост до изхода за магистрала "Тракия".

Екипът от 20 опитни професионалисти ще разполага с модерно оборудване и при пълно натоварване ще може да обслужва 6000 камиона годишно. Резервните части ще идват от голяма складова база, както и чрез гарантирана доставка в рамките на 24 часа, ако даден компонент не е наличен на място.

Снимка 626529

Източник: Volvo Trucks

Инвестицията е в размер на близо 10 млн. лева, като тя включва и соларни панели, алтернативни решения за отопление и зарядни станции за електромобили.

В прав текст: "В София и областта са съсредоточени много и изключително динамично развиващи се компании в транспортния бранш, логистични центрове и големи купувачи на товарни превози. В отговор на това, изискванията и нуждите на клиентите ни, както и на нарастващата популация камиони Volvo, с вторият ни собствен сервизен център в София ще осигурим максимално бързо още по-достъпна услуга, гъвкавост и увеличен капацитет", обясни Фредрик Олсон, управляващ директор на Volvo Trucks България.

Какво предстои: Новият софийски сервиз на Volvo Trucks трябва да заработи до средата на 2024 г.

Снимка 626531

Източник: Volvo Trucks

Още нещо: От този месец сервизната база на Volvo Trucks във Варна е в бившия Дом на камиона (бул. "Сливница" 234), като така сервизът вече е с двоен капацитет - с 6 канала, от които половината за проходни. Има и паркинг за 15 композиции и 20 влекача.

От началото на следващата година ще заработи ново хале в сервизния център в Пловдив, с което и неговият капацитет ще се увеличи със 75%.