Две години след създаването си българската технологична компания Imperia Mobile вече има ново име. Тя вече се нарича Upnetix, съобщават в свое официално становище от фирмата.

За кратко време дружеството успя да се превърне в лидер на пазара на мобилни разработки у нас и в Източна Европа, като за периода 2015 - 2016 година отчита 800% ръст на финансовите си резултати.

"Новото име на компанията съчетава две от ключовите ценности за нея. От една страна това е устремът към растеж, а от друга - широкото поле на експертни знания и опит, които се простират далеч отвъд мобилните разработки - в полето на специализирани уеб платформи, ентерпрайс и облачни решения", обясняват от фирмата.

След като през последните две години персоналът на Upnetix се увеличи неколкократно, през настоящата се очаква още 60% ръст на новите служители. От ръководството на разработчика планират и отварянето на офис в Западна Европа в следващите до 3 години.

Imperia Mobile е създадена от предприемачите Мони Дочев и Доброслав Димитров през май 2015 година. Към момента компанията е създала над 50 успешни софтуерни проекта за повече от 30 клиента в Европа, Северна Америка и Близкия Изток.

У нас компанията работи с клиенти, като Националната лотария, Comac Medical, Vbox7, Нетинфо, Credoweb и други.