Американският производител на самолети Boeing създава свое поделение за услуги - Boeing Global Services. То трябва да стане едно ключовите структурни звена за бизнеса на фирмата, наред с тези за гражданско и военно самолетостроене.

Boeing Global Services ще бъде формирано на основата на съществуващата сервизна дейност на компанията, която сега е разхвърляна по различните други подления на компанията.

Създаването на поделението за услуги трябва да осигури на Boeing стабилен поток приходи от изпълнението на целия спектър по техническо и друго обслужване на продаваните самолети, комплектуващи детайли и резервни части.

Генералният директор на компанията Денис Мюленбург подчерта, че значителен растеж на тази дейност ключове момент от стратегията на Boeing, пише rns.pnline.

През 2015 г. приходите от оказване на услуги, свързани с продукцията и основния бизнес на Boeing от оказания услуги са били 15 милиарда долара. С утвърждаването на новото поделение, компанията се надява те да нараснат до $50 млрд. към 2025 година, посочва директорът.

Boeing Global Services ще започне да функционера през третото тримесечие на 2017 година. Ще го оглави Стен Дил, който в момента е шеф на услугите в поделението за гражданско самолетостроене.

Освен това вчера от Boeing съобщиха за оставката на шефа на гражданското самолетостроене Рей Конер. Той ще бъде сменен от Кевин Макалистър, по-рано ръководил авиосервизното поделение на GE.