Китайската компания за недвижими имоти Fantasia Holdings Group е пропуснала срока за плащане на падеж по кредит в размер на 205,65 милиона долара, който се дължи в понеделник, се казва в изявление на компанията на фондовата борса в Хонконг.

Fantasia Holdings Group се намира в Шенжен, южната китайска провинция Гуандун и е регистрирана на Хонконгската фондова борса. Компанията е преустановила търговията с акции от 29 септември, която все още не е възобновена, информира 1prime.ru.

В очакване на "голяма транзакция": Спряха търговията с акциите на Evergrande

В очакване на "голяма транзакция": Спряха търговията с акциите на Evergrande

Конкурентна компания вероятно ще придобие мажоритарен дял в подразделение на закъсалия гигант

В изявлението се посочва, че съветът на директорите и ръководството на компанията ще оценят възможното въздействие върху финансовото състояние и паричната позиция на Fantasia Holdings Group при настоящите обстоятелства.

 Evergrande като тиктакаща дългова бомба за китайската икономика

Гигантът с дългове за $300 милиарда, който се превърна в тиктакаща бомба за икономиката на Китай

Компанията, която десетилетия наред беше символ на бързия растеж на Китай

Ситуацията с Fantasia Holdings Group идва на фона на проблемите на китайския строителен предприемач Evergrande, който е на ръба на фалита. Търговията с акциите на разработчика е спряна от понеделник.

Медиите съобщиха, че един от най-големите оператори на недвижими имоти в Китай, Hopson Development, планира да купи 51% дял в Evergrande Property, член на Evergrande Group, за повече от 40 милиарда хонконгски долара (над 5 милиарда щатски долара).