От изисквания за тестовете за Covid-19 до отменяне на полети, летенето през 2020 г. може да бъде доста стресиращо. Но има и добри новини - ако спирате в Дубай за повече от 10 часа, авиокомпания Emirates може да организира безплатен престой в хотел, предава CNN.

Авиопревозвачът на Обединените арабски емирства възобновява услугата си Dubai Connect на 1 декември, което прави пътуването малко по-лесно за хората.

Дубай ще финансира държавната авиокомпания Emirates

Дубай ще финансира държавната авиокомпания Emirates

Все още не е ясен размерът на помощта

За да резервирате услугата, трябва да сте транзитен пътник, пътуващ с два полета на Emirates, като използвате най-добрата налична връзка за избраното от вас пътуване.

Ако престоя ви е между 10 и 24 часа, бихте могли да се възползвате от безплатна нощувка в хотел с четири или пет звезди, плюс наземни трансфери от летището, хранене в хотел.

Гостите може да бъдат настанени в четиризвездния хотел Copthorne Hotel Dubai или в петзвездния хотел и конферентен център Le Meridien Dubai, но авиокомпанията трябва да настани предложи на пътниците и на алтернативно настаняване.

Услугата е отворена за всички пътуващи, независимо от класа на пътуването - освен ако не пътуват до дестинация, която при пристигане изисква PCR тест за Covid-19.

В този случай бизнес и първокласните пътници могат да отседнат в хотел Dubai International на летище Дубай - в зависимост от наличността - и да получат достъп до салона на летището Dubai Connect на Emirates.

По-рано тази година Emirates стана първата авиокомпания, която предложи да покрие медицинските разходи и разходите за карантина на клиентите си, ако се заразят с Covid-19 по време на пътуването си.