Дубай ще финансира държавната Emirates, един от най-големите превозвачи за дълги разстояния в света. Това заяви престолонаследникът, след като правителството споследва примера на други в предлагането на финансова помощ на авиокомпаниите, пише Daily Sabah.

Emirates спря своите  пътнически операции този месец и временно намали заплатите на служителите наполовина, поради въздействието от пандемията от коронавирус върху бизнеса. Той извършва само международни полети, а повечето от пътниците минават през Дубай.

Апокалипсис сега: Авиокомпании правят пътническите самолети карго

Апокалипсис сега: Авиокомпании правят пътническите самолети карго

Положението за авиокомпаниите сега е сравнимо с апокалипсис

Правителството на Дубай се ангажира изцяло да подкрепи Emirates в този критичен момент и ще внесе собствен капитал в компанията ", написа в Twitter шейх Хамдан бин Мохамед ал Мактум.

"Emirates, нашият национален превозвач, позиционира Дубай като глобален център за пътуване и има голяма стратегическа стойност, като един от стълбовете на икономиката на Дубай, както и на икономиката на Обединените арабски емирства", добави той.

Към края на март 2019 г., държавният холдинг Emirates Group има над 100 000 служители, включително над 21 000 екипажа и 4000 пилоти.

Дългогодишният президент на Emirates Тим ​​Кларк трябва да се оттегли през юни.

Празни самолети и огромни загуби трупат авиокомпаниите в Европа заради епидемията

Празни самолети и огромни загуби трупат авиокомпаниите в Европа заради епидемията

Ситуацията може да "коства" загубата на стотици хиляди работни места в световен мащаб

Не е ясно още дали правителството ще предостави подкрепа на държавния си превозвач в Дубай, Flydubai, който в понеделник заяви, че временно ще намали заплатите за три месеца.