Бивш банкер от Обединеното кралство е заложил 5 милиона долара за победа на Тръмп на президентските избори във вторник, като се смята, че това е най-големият политически залог в историята.

Комарджията е използвал частни букмейкъри, регистрирани на карибския остров Кюрасао, за залог с коефициент 37/20. Той може да спечели потенциално 15 милиона долара, ако Тръмп бъде избран за втори президентски мандат, пише БНР, позовавайки се на британското издание The Sun.

Мистериозният комарджия се е консултирал с "вътрешни лица от лагера на Тръмп", посочва изданието. "Смятаме, че това е най-големият залог, правен някога в политиката", посочи източник от хазартната индустрия пред британската вестник.

Макар да е незаконно в САЩ, политическото залагане е популярно във Великобритания и в много други страни, а изборите през 2020 г. се очертават като най-голямото събитие за залагания за всички времена.

След като Тръмп обори повечето залози през 2016 г., ставайки президент, комарджиите изглеждат запалени за повторно негова победа и днес.

През последните четири часа 71% от парите, заложени за изборите в САЩ през 2020 г., са били за победа на Тръмп, посочва сайтът OddsChecker.

"Колкото повече се приближавахме до деня на изборите, толкова повече пари идваха за Доналд Тръмп", отбеляза шефът на маркетинга на този сайта за залози Сам Итън.

Букмейкърът Пади Пауър заявява, че през последните 24 часа 93% от залаганията са били в полза на Тръмп.