Бившият имот на Джон Ленън и Йоко Оно в Палм Бийч е продаден за 36 милиона долара. Той излиза на пазара през май с цената от 47,5 милиона долара, предава Business Insider.

Двойката е купила имението през 1980 г., малко преди смъртта на Ленън. Оно го реновира и продава шест години по-късно.

Оттогава имението е било в ръцете на много купувачи. Не е обявено публично на пазара от 2016 г., когато е закупено за 23 милиона долара.

Разположенo на булевард South Oceanfront в Палм Бийч, известен още като Billionaires Row, забележителното имение има редица луксозни удобства и функции. Простира се на повече от 14 000 квадратни метра с изглед към океана, историческа архитектура от известен обществен архитект, два басейна и тенис корт.

Новите собственици са младо семейство, преместващо се от североизток, според източници.

Billionaires Row в Палм Бийч е дом на богатите и известните. Род Стюарт, авторът Джеймс Патерсън и милиардерът Кен Грифин също имат имоти в квартала, а наблизо е частният клуб на президента Тръмп Mar-a-Lago.

Тук се сключват рекордни сделки с недвижими имоти. През 2019 г. дом от квартала стана най-скъпото жилище, продавано изобщо някога в Палм Бийч, на стойност 110 милиона долара. Принадлежеше на продуцент от Бродуей Тери Алън Крамер.

Този рекорд скоро беше счупен (в началото на 2020 г.), когато милиардерът от хедж фондове Стивън Шонфелд и съпругата му купиха имение там за 111 милиона долара. Според доклад на CNBC това е най-скъпият дом, продаван някога във Флорида.

Имението обхваща три нива и разполага със седем спални, девет бани и три частични бани.

Имението е в испански стил е проектирано от известния архитект от 20-те години Адисън Мизнер през 1925 година.

Дизайнът олицетворява стила на Палм Бийч. "До пристигането му сградите в Южна Флорида бяха просто пастелни версии на дървените конструкции в севера", пише Стефани Валдек от Architectural Digest. "Мизнер започна да проектира сгради в испански стил, въз основа на опита си в Испания и Латинска Америка - и естетиката му продължава да бъде най-изтъкнатият стил в архитектурата в Южна Флорида днес."

Мизнер кръсти имението на родния си град, окръг Солано, Калифорния. Първоначално той е притежавал дома, преди да го продаде на състезателя на яхти Харолд С. Вандербилт, който според съобщенията е възложил да се добавят и обширна всекидневна,както и басейн.

Таваните са само един от многото богати елементи на архитектурния дизайн в имението. Подове от полиран дървен материал, акценти от камък се виждат в целия дом.

Голямата трапезария разполага с прозорци от пода до тавана с изглед към басейна.

Разкошният стил се усеща в библиотеката, която се намира между трапезарията и големия салон на основното ниво.

Имотът разполага и с двуетажна къща с басейн със суит за гости и гараж с капацитет от три коли.