Президентът на САЩ Барак Обама и семейството му са наели разпростиращо се на 650 кв. м. площ имение на остров Мартас Вайнярд за цялото лято през 2013 г., според Wall Street Journal. Изглежда това обаче не е направило имота по-лесен за продажба.

Сега ще е малко по-евтино да живеете като първото семейство на САЩ за цяла година. Къщата, която беше оценена на 22,5 млн. долара само преди три месеца, вече се продава с 15% по-ниска цена, предаде Business Insider.

Уединението на провинциалния град е привлякло семейство Обама към къщата. Разпростиращ се на над 3,6 хектара земя на 36 м надморска височина над Атлантическия океан, домът предлага изобилни гледки към океана.

Частен път води до имота, който включва половин баскетболно игрище и кей, както и достъп до три частни плажа.

С 647 кв. м. площ на къщата, проектирана от архитект Рик Съндбърг, интериорът и екстериорът на имението се сливат безпроблемно.

Холът разполага с камина и френски прозорци от тавана до пода. В кухнята има килер с мивка и телевизор, така че децата могат да се разхождат наоколо, докато готвите.

В спалнята първата двойка е разполагала с частна тераса с един от петте в къщата душове на открито. Главният апартамент разполага с две бани с вана от мрамор, големи дрешници и отделни съблекални.

В крилото за гости има още три спални, две бани и съблекалня. Ако децата заемат гостната, посетителите могат да отседнат в самостоятелна вила с две спални. Тя може да не изглежда толкова бляскава, но осигурява уединение.

Къщата има и голям заден двор, фитнес зала и отопляем „безкраен" басейн.