Бившата съпруга на най-богатия човек в света - Макензи Скот, която след развода им се превърна в една от най-заможните жени, направи второ мащабно дарение през последната година.

Тя е насочила близо 4,2 милиарда долара от богатството си към 384 организации, като част от плана си да дари по-голямата част от състоянието си, пише CNN Business.

Това потвърждение идва само четири месеца след като тя даде още 1,7 милиарда долара на общо 116 организации, включително и на университети. При последния кръг от даренията на Скот са в размер на 4,16 милиарда долара.

В публикация тя посочва, че пандемията е разрушителна за живота на американците, които и преди нея са били изправени пред трудности.

"Икономическите загуби и последствията за здравето бяха по-тежки за жените, цветнокожите, както и за хората, живеещи в бедност. Междувременно това доведе до значителен ръст на богатството на милиардерите", казва още тя.

Към днешна дата Макензи Скот е на 18-то място в света по нетно богатство с общо 60,7 милиарда долара. Тя успя да го увеличи след значителен ръст на акциите на Amazon през тази година. Скот получи една четвърт от акциите на Безос в компанията след развода им през 2019 година.