Младите китайски милиардери управляват богатство от над 223 милиарда долара към 2020 година, след като тяхното нетно състояние нарасна независимо от тежката ситуация, в която се намира световната икономика. Азиатската страна има 60 милиардера под 40-годишна възраст, като 14 от тях са успели да влязат в този престижен клуб именно през тази година.

От CNBC разказват за най-заможните от тях в класация на база на данни от списъка Huran Rich List. Ето кои са те:

1. Ян Хуян и семейството ѝ, 39 години, Country Garden

Нетно състояние: $33,1 милиарда

Снимка 332664

Източник: wealthx.com

Ян Хуян е не само на първо място сред богатите милиардери в Китай, но и най-богатата жена в Азия. Тя е мажоритарен собственик на компанията Country Garden, която се занимава със строителство и имоти. Дружеството е основано от баща ѝ през 1992 година. Само през 2020 година нейното нетно богатство се е изкачило с 29%.

2. Сетиен Чан, 27 години, JD.com

Нетно състояние: $23,5 милиарда

Богатството на Сетиен Чан и нейния 41-годишен съпруг Чъндан Лу е нараснало със 111% до 23,5 милиарда долара през 2020 година основно благодарение на рекордния растеж на компанията им за онлайн търговия JD.com. На 24 години Чан става най-младата жена милиардер в Китай, след като се омъжва за Лу.

3. Хао Йен, 34 години, Pacific Construction

Нетно богатство: $21,3 милиарда

Хао Йен е председател на базираната в Съдзян строителна компания Pacific Construction Group. Баща му е ДжиаХи Йен е неин основател и главен изпълнителен директор.

4. Иминг Чан, 37 години, ByteDance

Нетно богатство: $16,2 милиарда

37-годишният Чан е съосновател и главен изпълнителен директор на китайската интернет компания ByteDance и създател на платформата за споделяне на видеа TikTok. Последната успя да изпревари Instagram и се превърна в най-предпочитаната социална мрежа за американските тийнейджъри след Snapchat.